Ce este granatul

Granatul, desi este vazut ca fiind un fel de piatra, de fapt se refera la un intreg grup de minerale care, pe langa granatul traditional rosu include, de asemenea, (dar nu se limiteaza la) rhodolite si tsavoritul de asemenea. Granatul este considerat  a fi o pietra semipretioasa si desi exista o multime de diferite tipuri de granat, ne vom concentra pe traditionale granate rosii deoarece acestea sunt cea mai populara varietate de pietre gasita in intreaga lume.

granatGranatul este oficial piatra destinata celor nascuti in pentru luna ianuarie. Din fericire, este abundent disponibil si nu necesita un tratament termic sau diferite actiuni cu scopul de a face culoarea mai proeminenta. Datorita disponibilitatii sale, bijuteriile din granat sunt usor de facut mai ales ca baza este de obicei foarte accesibila si ofera o foarte buna calitate in raport cu preturile cerute. Datorita culorii sale deosebite, granatul se mai foloseste si ca substitut pentru rubin, astfel sunt econmisiti bani si totodata se obtine o bijuterie deosebita ce poate fi purtata in numeroase ocazii.

Mai putem spune ca granatul este cea mai comuna forma de bijuterii si este disponibil pe scara larga. Unii producatori apleaza adesea la colorant pentru a spori tonurile pietrelor si astfel pentru a cere un pret mai mare, iar acestea ar trebui sa fie intotdeauna depozitate departe de suprafetele umede si lumina puternica a soarelui. Un granat de buna calitate este relativ usor de obtinut, de aceea este bine sa ne intrebam mereu de tipul de tratament pe care l-a suportat bijuteria pe care o purtam. In mod normal exista mai multe tipui de granat rosu insa nu toate acestea sunt usor de gasit, doar unul fiind accesibil la scara larga. O bijuterie care contine o piatra de granat este un cadou clasic care se potriveste femeilor de toate varstele, iar combinatia dintre granat si argint este una dintre cele mai populare achizitii al carui rol este de a scoate la lumina frumusetea nativa a unei femei.