Cel mai valoros tip de coral

Coralul reprezinta ramasitele scheletice ale unui animal marin, corallicum polip, si este compus in principal din carbonat de calciu. Cel mai valoros tip de coral este cel nobil de culoare rosie, rubrum Corallicum. Deoarece Coralii sunt schelete calcifiate ale unor creaturi marine, acestea cresc in formatiuni asemanatoare cu ramurile unui copac. Cele mai folosit coral in bijuterii vine de la Marea Mediterana sau din Oceanul Pacific in apropierea Japoniei si Taiwan. Bijuteriile din coral sunt pretioase si formate la mari adancimi. O trasatura distinctiva a coralilor pretiosi este ca acestia au o stralucire perfecta.

Culoarea coralilor variaza de la alb la rosu. Bijuteriile din coral se fac si sunt purtate in multe parti ale lumii. Coral sub forma de piatra alaturi de material precum aurul se numara printre cele mai vechi combinatii care duc la faurirea unor elemente deosebite. Coralii sunt pietre foarte sensibile si delicate, care ar trebui sa fie pastrate doar pentru ocazii speciale. Utilizate pe scara larga in bijuterii astazi, a dus la dobandire unei atentii ce necesita o ingrijire corespunzatoare a acestora. Pe cat de placuta si minunata este culoarea unui coral rosu pe atat de moale este textura in comparatie cu alte pietre, astfel colierele si cerceii facute din coral de foc trebuie pastrate cu grija pentru a le putea salva de la zgarieturi. De asemenea, bijuteriile facute din coral nu ar trebui sa vina in contact cu chimicale si asta pentru ca suprafata coralului este de obicei una poroasa.

Cerceii si colierele din coral de foc sunt pretioase si unice si au fost folosite inca din cele mai vechi timpuri drept dovada stand vechile bijuterii facute in stil calsic ce stau la loc de frunte ca exponate in muzee. Insa bijuteriile din coral pot avea si alte nunate, daca cele rosii au un pret mai piperat putem achizitiona unele in diferite culori cu bani mai putini.