Margele lampwork istoria lor

Primele margele lampwork au fost create in Statele Unite ale Americii unde au aparut datorita unorĀ  experimente individuale alaturi de dorinta de a face ceva frumos din sticla. Cunoasterea felului in care se comporta sticla in contact cu focul a schimbat in mod liber si incet o acumulare de tehnici care au dus la aparitia unor produse deosebite. In timpul acestui proces, viziunile personale ale lampworker-ilor au dus la aparitia unui tip de sticla care poarta denumirea de cristalizata. Numeroasele tehnici si experiente acumulate de fiecare lucrator au evoluat pana a aparut un stil distinctiv si usor de recunoscut. Acest stil artistic a devenit marca pentru lampworker si este extrem de ravnit.

Pe masura ce anii au trecut necesitatea de a face o ceva cu pasiunea lor dobandita pentru sticla a devenit evidenta. Si mai mult timp a fost dedicat eforturilor de perfectionarea a sticlei prin noi tehnici. Fiecare tip de sirag de margele lampwork are un loc bine stabilit pe piata si, desigur un pret pe masura cerintelor. Cheia este sa stii ce tip de investitie doriti sa faceti atunci cand cumparati un sirag de margele lampwork. Uneori, o lucrare mai ieftina nu poate fi la fel de buna ca o investitie ceva mai mare. Pe masura ce cunostintele si gustul pentru margelele lampwork devin mai sofisticate, bani cheltuiti pentru a obtine calitate pot fi considerati o investitie buna.

A purta un sirag de margele lampwork este un adevarat semn de mandrie, mai ales cand ne gandim cat de mult se mai munceste inca pentru a scoate la lumina o astfel de bijuterie. Modelele care se gasesc acum pe piata de profil sunt mai mult decat variate, lucru care a dus la o diverisifcare a cerintelor si totodata vanzari pe masura. Nu ezitati sa va completati colectia de bijuterii cu cateva margele Lampwork, cu siguranta merita.