Tehnica Cloisonne

Portelanul (Cloisonne) a fost utilizat ca material fin de bijuterii inca din China Antica. Amestecul de aur si argint cu portelan sub forme de bratari, inele si coliere au fost si raman unele dintre cele mai frumoase bijuterii faurite de om, nobletea lor fiind greu de egalat. De-a lungul timpului au fost create si alte lucruri, cum ar fi brose si pandantive, dar nu putem uita nici de mici insigne, ace cu gamalie, ideale de prins la rever, acestea din urma fiind foarte populare si totodata cautate.
Bijuteriile Cloisonne, acele de rever si pandantive sunt foarte durabile, datorita faptului ca sticla, precum si metalele folosite sunt rezistente si impermeabile la elementele exterioare si, de asemenea, trec testul timpului. Bijuteriile Cloisonne sunt foarte popular pentru ca suprafata acestora rezista zgarietrilor sau altor factori de acest fel. Cand sticla a fost descoperita in China Antica cu mii de ani in urma ca urmare a utilizarii focului si a multor soiuri de piatra si cristale, o mare varietate de culori au fost create si modele pe masura. Cand producerea acestor elemente incep sa ia forma unor bijuterii avem de-a face cu produse excelente ce pot fi pastrate de-a lungul a numeroase generatii. Aur, argint sau arama au fost completate cu sticla colorata (portelan) praf, si alte componente la temperaturi cuprinse intre 1,600-1,900 de grade, si apoi lustruite cu mana pentru a crea un finisaj bogat frumos. In asa fel erau create bijuteriile Cloisonne.
In cele din urma proiectarea acestor bijuterii a facut inca un pas mai departe cu utilizarea de vopsele emailate. Odata ce acele de rever sau bijuteriile au fost create si slefuite de un artist care picta suprafata geamului, s-a ajuns la nasterea unor capodopere ale artei miniaturale in bijuterii. Cand vopsele emailate au fost folosite pe suprafata portelanului acestea au fost mai usor de controlat datorita suprafetelor netede, spre deosebire de metale, cum ar fi aurul sau argintul.